Щангистът Карлос Насар определи като несправедливост резултатите от Спортист на

...
 Щангистът Карлос Насар определи като несправедливост резултатите от Спортист на
Коментари Харесай

Карлос Насар за Спортист на годината: Несправедливост, доста ощетени имаше

 Щангистът Карлос Насар дефинира като неправда резултатите от " Спортист на годината ". Тежкоатлетът стана европейски първенец в кат. до 89 кг със международен връх през предходната година, приключи на пето място в обичайна анкета. 

Ето какво съобщи той в предаването " 120 минути " по bTV:

" Класацията " Спортист на годината " не може да ми повлияе. Аз си имам цели и надпревари, на които ме правят оценка. Определено не е нещо, което ми въздейства. Хубаво е изобщо, че има такова събитие. В България е цялостно с можещи спортисти. "

" Но имаше неправда, която се случи към мен, а и освен. Станимира Петрова обратно. Божидар Андреев обратно. Говорим за след десетото място. Имаше мощни спортисти на 14-о и 18-о място. Доста ощетени имаше. Така самата премия губи тежестта си, а по едно време беше много влиятелна. "

" Мисля, че е безусловно допустимо да съм " Спортист на годината ". Аз постоянно давам оптимални резултати, само че това не е премия, изключително по-късно награждаване, която желая да печеля. Не е моя цел. Показа се, че каквото и да направиш - в случай че ще и Луната в София да свалиш, може изобщо да не си в класацията. "

" Беше случай. Просто една нелепа акцидент, която се случи. Не мисля да влизам в детайлности. Може да се случи на всеки. За нито един миг не си помислих, че може да приключа спортната ми кариера. Знаех, че ще е мъчно и както постоянно бях подготвен да положа каквито и да било старания, с цел да се върна, тъй като това е нещото, което обичам да върша. "

" Ахилесът ми към този момент е доста добре. Операцията на доктор Нешев беше безупречна. Може би избързах с тренировките, само че всичко вървеше безпрепятствено, откакто навлязох в по-добра форма, не съм имал болки, нито затруднения върху левия крайник. "

" Според мен всеки един първенец си има своите особености и в някои случаи смелостта и нелепостта е доста мъчно да се разграничат. Трудно е да се знае мярката на смелостта и тя се трансформира в нелепост. Доста постоянно ми се случва, в опит да съм самоуверен, да направя някоя пакост. Радвам се, че всичко мина безупречно поради хората, които са до мен и ми дават препоръки. Трябва да има и такива, а не да си мислим, че ние знаем най-добре. Трябва да се вслушваме в по-мъдрите и по-опитните. "

" Урокът, който научих е, че повече в никакъв случай няма да посегна към опиатите. Това тогава ме смъкна доста ниско, тъй като постоянно, както и да съм правилл, съм се старал да бъда образец за по-малките от мен, за почитателите. Това беше едно изменничество към хората, които ми имат доверие. Но би трябвало, когато сгрешиш, да го признаеш. "

" Още от дете осъзнах какъв брой мъжки спорт е повдигането на тежести и какъв брой доста ти дава във физически проект, само че и в човешки. Самата конюнктура в залата, хората около мен, ми дадоха някои качества, които не можеш да набавиш в обществото. "

" Имах оферти от други страни. Една от тях е Катар. Аз отхвърлих и не преставам да отхвърлям. Но аз не получавам дребна помощ и в България. Оценявам това, което ми се дава от Министерство на спорта, както и от федерацията, въпреки че е в сложен миг за нея. "
 Кюстендилеца се намеси в полемиката за Спортист на годината
Кюстендилеца се намеси в полемиката за Спортист на годината

Според Велчев Карлос Насар е трябвало да бъде определен

Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР